Leivontaa ja kokkailua
Tänään tuli yllättäen jälleen sellainen olo, että pitäisi saada jotain makeaa. Päätin siis leipoa tiikerikakun. Taitaa olla sellainen perinteinen kotimainen kahvipöydän herkku, jota ainakin minun ikäluokkani on lapsuudessaan mutustellut. Tämän ohjeen mukaan tekaisin:
Kupillinen (n. 2 1/2 dl) vehnäjauhoja
Kupillinen sokeria
3 munaa
200 g voita
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa
Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää jauhoseos ( vehnäjauhot, leivinjauhe, vanilliinisokeri). Ota taikinasta erilleen noin kolmannes ja lisää siihen kaakaojauhe sekä maito. Lusikoi puolet alkuperäisestä taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Lisää kaakaolla terästetty taikina väliin ja sitten loput tavallisesta taikinasta. Uunissa tämä koreus velloi noin 50 min nauttien 175 C asteen lämpötilasta.
Tämä on kakku, josta tiedossa monia eri vaihtoehtoja. Näillä eväillä kotopuolessa tätä tehtiin.
